Снимка: БулфотоВ София средната заплата за декември е 1843 лв., сочат

...
Снимка: БулфотоВ София средната заплата за декември е 1843 лв., сочат
Коментари Харесай

Труд: Столичани взимат с около 500 лв. повече от средното възнаграждение за страната

Снимка: Булфото

В София междинната заплата за декември е 1843 лв., сочат данните на Национален статистически институт.

Столичани взимат с към 500 лв. повече от междинното заплащане за страната, което за декември е в размер на 1349 лв., написа " Труд ".

Но в случай че от данните на Национален статистически институт се извадят възнагражденията в столицата, се оказва че междинната заплата за останалата територия на страната е към 1050 лв., а столичани взимат със 74% повече.

На второ място по приходи, незабавно след столицата, изненадващо се изкачват жителите на Враца, където взимат приблизително по 1262 лв. Враца държи второто място през всеки от последните три месеца на предходната година. За това способства разкриването на фабрики за произвеждане на електроника за коли в града.

Варна остава на трето място с 1254 лв. приблизително на месец. Топ 5 се добавя от Стара Загора и София-област, като и в двете области междинната заплата е 1226 лв.

Благоевград е на последно място по хонорари с 851 лв., а незабавно пред него е Видин с 853 лв. приблизително на месец. На идващите места по най-ниски заплати са областите Смолян с 916 лв., Кюстендил с 933 лв., и Хасково с 971 лв.

Общо за страната нарастването на заплатите за година е с 12%. В резултат в 19 области междинните заплати надминаха 1000 лв. Но сред обособените гладове има голяма разлика в нарастването на възнагражденията.

Най-много са нарастнали заплатите в област Силистра – с над 23,1% до 994 лв. На второ място с растеж от 19,4% са заплатите в Перник. На трето и четвърто място с нарастване от над 16% са областите Добрич и Ловеч, където жителите взимат надлежно по 1011 лв. и 1089 лв.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР